Home

De ultieme lichtgewicht NOMAD® paklijst

We hebben een paklijst met de meest lichtgewicht items uit onze collectie voor je samengesteld, want 'lichtgewicht' is het sleutelwoord als je gaat wandelen en kamperen - vooral op grotere hoogten. Lees mee!

Tent: Jade 2 

Elke gram is belangrijk als je gaat hiken, dus je zult blij zijn om te horen dat onze Jade 2 tent slechts 1,59 kg weegt! De Jade 2 huist 2 personen (of één, als je van wat ruimte houdt), is van twee kanten toegankelijk, heeft een sterk, waterbestendig tentdoek en kan heel compact worden opgeborgen.

Slaapzak: Orion 290

Mummy slaapzakken zijn over het algemeen lichter, compacter en houden je warmer dan dekenslaapzakken. Dat laatste is vooral belangrijk is als je op grote hoogte slaapt. Het gewicht van de Orion 290 slaapzak is slechts 590 gram en houdt je warm bij temperaturen tot 2 graden.

Slaapmat: AirTec R

Luchtmatten zijn altijd de beste keuze bij lichtgewicht kamperen. Ze zijn namelijk veel lichter en compacter dan schuimmatten. Onze AirTec R mat weegt slechts 505 gram, biedt uitstekend comfort en is ontworpen met technieken die koude plekken op lichaamscontactpunten voorkomen.

Rugzak: Explorer 70L

Afhankelijk van de lengte van je trektocht, de (outdoor)activiteiten die je onderweg gaat doen en de hoeveelheid bagage die je mee wilt nemen, adviseren we om voor een rugzak van 60 tot 70 liter te gaan. Onze Explorer 70L is de ultieme wandelrugzak, uitgerust met een ventilerend en verstelbaar draagsysteem, handige vakken en compressiebanden aan de binnenzijde, een geïntegreerde regen- en transporthoes en een veiligheidsfluitje.

Wandelsokken: Coolmax Crew sokken

Wandelsokken zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt als je je klaarmaakt voor een (lange) wandeling. Toch zijn ze essentieel. Wandelsokken kunnen je wandeling een stuk comfortabeler maken! In tegenstelling tot een gewone katoenen sokken, houden ze je voeten droog, geven ze minder wrijving, reguleren ze de temperatuur van je voeten en dempen ze, wat de vorming van pijnlijke blaren tegengaat. Onze Coolmax Crew sokken zijn fijne allrounders, perfect voor warmere temperaturen.

Ga je buiten slapen? Dan reis je al helemaal lichtgewicht.

Lees hier onze tips voor een warme en comfortabele nacht onder de sterren!

Lees het artikel: 'slapen in de openlucht: hoe blijf je warm?' -->
Tags:
  • hiken
  • lichtgewicht
  • paklijst
  • lightweight